Creatieve Workshop met je Vriendinnen

Schilder workshops voor 2 of 3 personen in Den Bosch

Ervaar samen de magie van creativiteit!

Ja, wij doen mee

Creatieve Workshop Vriendinnen

Welkom bij Atelier Flow Painting in Den Bosch (noord-brabant). Mijn naam is Ariska Keldermann en ik nodig je graag uit voor een gezellige dag schilderen met vriendinnen in mijn atelier. Het wordt een echte verwendag voor jullie innerlijke kunstenaar. 

Alle materialen zijn aanwezig en een heerlijke lunch is inbegrepen. Dit uitje zullen jullie niet snel vergeten😀. 

Jullie kunnen kiezen uit twee kunstzinnige workshops: portretschilderen en mixed media schilderen.

Heb jullie nog geen schilder ervaring? Maak je geen zorgen. Deze workshops zijn perfect voor beginners. Mijn doel is om jullie te inspireren en jullie te helpen jullie verborgen artistieke talent te ontdekken.

Waarom je vriendinnenuitje bij Flow Painting?

1. Persoonlijke Aandacht

Omdat de groep klein is heb ik alle aandacht voor ieder van jullie. Je kan me alles vragen. En als het even niet lukt help ik je snel weer op weg. Zo kunnen jullie alles uit jullie dag halen en genieten van het schilderen.

2. Geschikt voor Beginners

Het maakt niet uit of je nog nooit hebt geschilderd of alleen een beetje ervaring hebt. Onze workshops zijn ideaal voor beginners. Ik help je stap voor stap het schilderij op te bouwen. Door mijn jarenlange ervaring weet ik altijd wel een manier om je verder te helpen. Daarnaast krijg je een handig boekje waarin je alle stappen rustig kunt nalezen.

3. Unieke Kunstwerken

Ik vind het belangrijk dat iedere deelnemer op haar eigen manier kan schilderen. De mooiste schilderijen ontstaan vanuit gevoel. Of je nu kiest voor het maken van portretten of het werken met mixed media, je neemt een origineel kunstwerk mee naar huis waar je trots op bent. 

Creatieve workshop vriendinnen - voorbeeld

Creatieve Workshops

Jullie hebben de keuze uit verschillende schilderworkshops. Alle workshops zijn geschikt voor beginners.

Mixed Media Schilderen

Houd je van spelen en probeer je graag verschillende materialen uit? Dan is de mixed media workshop echt iets voor jou. In de workshop leer je om je innerlijke kunstenaar de vrije loop te laten. 

We beginnen met het creëren van een basis met acrylverf en collage. Daarna breid je jouw schilderij verder uit met allerlei materialen. Denk aan stof, patronen, muziekpapier, servetten en inkt. Het leuke hieraan is dat je echt alle kanten op kan. Niets is te gek en alles mag.

Het mooie van deze manier van werken is dat er geen goed of fout is. Het gaat om het proces en het plezier. Dat plezier spat gegarandeerd van je schilderij af!

Workshop Mixed Media Schilderen

Portretschilderen

Portretschilderen moeilijk? Wanneer je de basis van een gezicht kent kan jij ook een levendig portret maken.

Stap voor stap ga je leren hoe je een gezicht tot leven brengt op het doek.  Het begint allemaal met het leren van de basis van het portret. Zo leer je de verhoudingen, de vormen en de positie ogen, neus en mond. Vervolgens ga je diepte toevoegen door te spelen met licht en schaduw. Met een aantal finishing touches maak je het schilderij helemaal af.

Workshop Portret Schilderen

Reserveer direct jullie vriendinnen workshop

Ja, wij doen mee

Mooie Herinneringen

Tijdens de workshop zal ik tussendoor foto’s maken. Dan hoeven jullie daar niet aan te denken. Deze stuur ik na de workshop per e-mail naar jullie op. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een leuke groepsfoto met jullie schilderijen? Zo hebben jullie na de workshop nog een mooi aandenken. 

Praktische Informatie

Alle workshops vinden plaats in mijn knusse atelier in Den Bosch in de gezellige provincie Noord-Brabant.

Een workshop begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 15:30.

Dit zijn de kosten:

  • 2 personen €310 (€155 per persoon)
  • 3 personen €420 (€140 per persoon)

Alle materialen, werkboek naar keuze en lunch zijn inbegrepen.

Reserveer direct jullie vriendinnen workshop

Ja, wij doen mee

Over Ariska

De drang om te schilderen heeft altijd al in me gezeten. Toch duurde het jaren voordat ik het aandurfde een schilderij te maken.

Soms probeerde ik wel wat, maar steeds raakte ik gefrustreerd en stopte er weer mee. Mijn conclusie was dat ik gewoon geen talent had.

Dat veranderde toen ik een compleet nieuw inzicht opdeed: Of je kan schilderen of niet heeft helemaal niets met talent te maken.

Iedereen heeft een enorme bron van creatieviteit in zich. Maar doordat we zo gewend zijn om resultaten te beoordelen als goed of fout is onze creativiteit geblokkeerd geraakt. Perfectionisme is in veel omgevingen de norm en daardoor weten we niet beter.

Met dit inzicht kon mijn creativiteit weer gaan stromen en maakte ik met vallen en opstaan schilderijen waar ik zelfs stiekem best wel trots op was. Ik hing ze op in de huiskamer en merkte dat mensen daar positief op reageerden.

Ik leerde daar een belangrijke les van: Door je gevoelens te omarmen terwijl je schildert en de focus op het resultaat los te laten, dan komen daar schilderijen uit voort die andere mensen ook raakt in hun gevoel.

Onbewust laat de stukjes van jezelf zien in je schilderij en die kwetsbaarheid maakt je kunst authentiek. En authenticiteit is vele malen mooier dan schilderijen die gemaakt zijn om aan bepaalde regels en verwachtingen te voldoen.

Nu ik deze manier van schilderen heb ontdekt, geniet ik ervan om laag voor laag een schilderij te laten ontstaan. Nieuwsgierig naar wat er tevoorschijn zal komen.

Ik deel mijn manier van werken graag met anderen. Wil je met mij meedoen en zien welke creativiteit er in jou leeft?

Ariska Keldermann-Simons

Veel Gestelde Vragen

Ik heb nog nooit geschilderd, is een workshop wel geschikt voor mij?

Jazeker, voor onze workshops heb je geen schilder ervaring nodig. Ik leg je alles stap voor stap uit en heb alle tijd om je te helpen.

Op welke dagen kunnen we een workshop reserveren?

Workshops worden gegeven op vrijdag of zaterdag. Bij het aanmelden kan je een dag naar keuze reserveren in de online kalender. Je ziet dan meteen welke data er nog beschikbaar zijn. Staat er geen geschikte dag tussen? Neem dan contact met me op, dan zoeken we een passende oplossing.

Hoe kunnen we betalen?

Bij het reserveren van de workshop kun je de aanbetaling betalen via iDEAL. Het resterende bedrag kan op de dag zelf worden voldaan via contante betaling of een betaalverzoek.

Mindful Portrait - Gratis mixed media workshop

Maak gratis kennis

Leer in 4 stappen een mixed media portret schilderen
Optin - inline
Wij respecteren je privacy, zie ons privacy statement. Je e-mailadres wordt gebruikt om je regelmatig inspiratie toe te sturen (max. 2x p/maand). Je kunt je op ieder moment uitschrijven.