SCHILDER INTUÏTIEF EEN UNIEK PORTRET

ONLINE WORKSHOP

Laat het perfecte plaatje los en schilder een portret vanuit je gevoel.

Kijk mee over mijn schouder en zie hoe ik van begin tot eind het schilderij Kyra creëerde. Daarbij vertel ik welke keuzes je kan maken en hoe je omgaat met twijfel en onzekerheid. Zo staat niets je in de weg om jouw eigen unieke schilderij te maken.

Meld je vandaag nog aan!

Direct Aanmelden

Wil je ook het perfecte plaatje loslaten en een schilderij maken waarin je helemaal jezelf kan zijn?

Ben je bang dat je het niet goed doet waardoor je teveel binnen de gebaande paden blijft?

Vanuit gevoel ontstaat de mooiste kunst

Schilderen vanuit je gevoel is spannend, en ook een beetje eng. Het voelt veilig om een vast stappenplan te volgen en ongeveer te weten wat het resultaat zal zijn.

Bij intuïtief portretschilderen laat je dat helemaal los – zonder referentiefoto’s om te zien of het allemaal wel klopt en zonder te proberen de werkwijze van iemand anders na te bootsen.

Het probleem met het voortdurend vasthouden aan een vaste set normen is dat de kunst die je maakt nooit als je eigen kunst aanvoelt; dit geeft weinig voldoening en kan je zelfs het gevoel geven dat je niet goed bent in schilderen.

Wat we in plaats daarvan nodig hebben is dat onze schilderijen weerspiegelen wie we zijn als kunstenaar: zonder te vertrouwen op de stijlen, technieken, benaderingen enz. van anderen, anders zal er altijd iets in ontbreken wat onze unieke persoonlijkheid weerspiegelt – iets wat alleen wij kunnen bieden!

Ieder schilderij heeft z'n eigen ritme

Toen ik zelf begon met portretten schilderen gebruikte ik altijd een referentiefoto. Dat voelde veilig, want dan kon ik altijd vergelijken of mijn portret wel klopte.

Ik was ik niet snel tevreden. Het portret dat ik maakte moest net zo goed zijn als die van mijn favoriete kunstenaars. Omdat hun stijl me aansprak dacht ik dat zij de ‘juiste’ stijl hadden. Met als gevolg dat ik meestal niet tevreden was met mijn schilderijen, omdat ze te krampachtig gemaakt waren en niet zo vrij als mijn voorbeelden.

Mijn hoofd bemoeide zich er steeds mee en had voortdurend kritiek, omdat mijn schilderij niet zo goed was als dat van anderen.

Totdat ik leerde om deze gedachten los te laten en echt mijn gevoel te gaan volgen. Dat was geen gemakkelijke weg, maar gaandeweg leerde ik wel een aantal basisprincipes die ik nog steeds toepas. Nu voelt mijn kunst écht van mij, mijn eigen stijl. Wat voelt dat goed en bevrijdend. Nu ben ik trots op mijn eigen stijl en durf ik zonder plan te schilderen.

Ariska Keldermann-Simons

Over de Workshop

Tijdens deze workshop zie je van begin tot eind hoe ik intuïtief het portret ‘Kyra’ creëer.

Laag voor laag zie je het portret ontstaan. Zonder gebruik te maken van een stappenplan of referentiefoto.

Tijdens het schilderen vertel ik waarom ik bepaalde keuzes maak en waar je op kan letten om te voorkomen dat het een onsamenhangend geheel wordt

Met deze kennis kan je op je eigen manier een intuïtief portret schilderen in de stijl die bij jou past.

Bij deze workshop staat het schilder proces centraal. Ik laat je zien hoe je je vaste patronen kunt doorbreken zodat je vanuit vrijheid en plezier jouw eigen kunst gaat maken.

Online Workshop - Intuïtief Portret

Dit Ga Je Leren

1

Benodigdheden

Zie hoe je met enkele materialen een levendig portret kan maken. Je hebt maar enkele kleuren verf nodig en een paar schildermaterialen.
2

Omgaan met zelfkritiek

Neemt je perfectionisme het over van je intuïtie? Met de tips in de workshop ben je in no-time weer in je creatieve flow.
3

Van schets tot gelaagd schilderij

Zie hoe je vanuit een losse schets laag voor laag het portret opbouwt. Waar komen de schaduwen en waar het licht? In deze workshop zie je precies hoe ik dat doe (en het is helemaal niet ingewikkeld).
4

De volgende stap

Weet je even niet hoe je verder zal gaan? Met deze checklist heb je altijd inspiratie voor je volgende laag.
5

Is het af?

Altijd lastig, wanneer weet je nu of je schilderij helemaal klaar is? Met deze tips heb je geen twijfel meer.

Meld Je Nu Aan

Voor 47 euro krijg je direct toegang tot de online workshop.

Ja, ik doe mee

Veel Gestelde Vragen

Ik heb nog nooit geschilderd, is deze workshop wel geschikt voor mij?

Jazeker, voor deze workshop heb je geen schilder ervaring nodig. Wel is het handig als je al wat ervaring hebt met portretten tekenen, zodat we weet wat de opbouw is van de verschillende onderdelen van het gezicht. Maar als je deze ervaring nog niet hebt kan je in de video’s zien hoe ik dit doe. Ik sta bijvoorbeeld niet lang stil bij hoe een oog of een mond precies is opgebouwd.

Hoe kan ik betalen?

De betaalmethode is iDEAL (NL) of Bancontact (BE). Wanneer je op de knop ‘Afrekenen’ klikt wordt je doorverwezen naar een veilige pagina waar je je bank kunt selecteren. Vervolgens kan je in je vertrouwde bankomgeving de betaling afronden. Na de betaling wordt je automatisch weer terug gestuurd naar deze website en zie je de bevestiging dat de betaling is gelukt. Per e-mail ontvang je de login gegevens voor de workshop.

Mocht er toch iets niet lukken neem dan contact met ons op. We zorgen er dan voor dat je alsnog de workshop kan kopen.

Hoe ontvang ik de workshop?

Na ontvangst van de betaling krijg je een e-mail met toegang tot de academy van Flow Painting. Na inloggen staat de workshop voor je klaar en kan je deze bekijken met de browser van ieder apparaat.

Hoelang heb ik toegang tot de workshop?

Er is geen einddatum. Je hebt toegang tot de workshop zolang Flow Painting blijft bestaan😀.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, dan sturen we je zo snel mogelijk een antwoord.

Meld Je Nu Aan

Voor 47 euro krijg je direct toegang tot de online workshop.

Ja, ik doe mee
Winkelmand