Workshop: Paint Your Girl

Speciaal voor moeders die de bijzondere kindertijd van hun dochter(s) willen vastleggen in een uniek mixed media schilderij.

1-daagse workshop

Geschikt voor beginners en gevorderden

 

Schilder bijzondere meisjes met mixed media

De kindertijd is een bijzondere tijd die voorbij vliegt. Hoe mooi zou het zijn als je de speciale eigenschappen van je dochter blijvend kunt vastleggen in een schilderij?

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je vanuit een kleurrijke achtergrond een meisje naar voren kan laten komen. Ik laat je zien hoe je vanuit een paar basisprincipes een sprankelend gezichtje maakt, waardoor je schilderij helemaal tot leven komt.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan het persoonlijk maken van het schilderij. Denk aan favoriete kleuren of herkenbare voorwerpen met betekenis. Zo kun je de favoriete knuffel schilderen of speelgoed waar je dochter aan gehecht is. Of wat dacht je van een collage van kindertekeningen en stukjes stof?

Dit ga je leren

  • Het maken van een kleurrijke achtergrond met verschillende mixed media technieken.
  • Basisprincipes van het maken van een (kinder)gezicht en figuur.
  • Kleur gebruik voor levendige kleuren
  • Compositie tips, zodat je schilderij er boeiend uit ziet

Heb je nog geen schilder ervaring of ben je bang dat je niet genoeg talent hebt? Tijdens de workshop leer ik je verschillende methoden hoe je over je twijfel heen kunt stappen. Plezier en genieten van het creatieve proces staan centraal. We werken in kleine groepen (max 4 personen) waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Een impressie van het schilderproces

Dance of the Bees - The making of

Praktische info

  • Datum: Wanneer je met minimaal 2 personen komt, kunnen we een datum plannen in overleg.
  • Tijd: we starten om 10 uur en eindigen de dag om ongeveer 16 uur.
  • Plaats: Den Bosch (Maaspoort)
  • Prijs: 85 euro p.p. (incl. BTW). Materialen en lunch zijn inbegrepen.

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit geschilderd, is deze workshop wel geschikt voor mij?

Voor deze workshop heb je geen schilder ervaring nodig. Alle technieken zijn eenvoudig toe te passen. Wat ik je kan verklappen is dat plezier tijdens het schilderen belangrijker is dan talent. Je kiest de technieken die je het leukste vindt en het plezier volgt vanzelf!

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan deze workshop?

De groep zal bestaan uit twee tot vier deelnemers. Volop aandacht voor iedereen!

Ik wil deze workshop met vriendinnen volgen. Kunnen wij in overleg een datum plannen?

Zeker kan dat, deze workshop is perfect voor gezellige een vriendinnendag. Dit kan al vanaf twee deelnemers. Neem contact met mij op voor een datum.

“Creativity is the way I share my soul with the world.”

– Brené Brown

Over Ariska

Mixed media schilderen heeft mij gegrepen al lang voordat ik het aandurfde om zelf te gaan schilderen. Urenlang keek ik video’s van kunstenaars, maar als ik zelf probeerde te schilderen raakte ik al snel gefrustreerd en dacht ik dat ik geen talent had.

De omslag kwam in 2013 tijdens mijn opleiding tot counselor. Daar ontdekte ik dat zelfkritiek een obstakel is naar je ware zelf en daarmee je intuïtie en creativiteit blokkeert. Door me hiervan bewust te zijn, voelde ik me vrij om te schilderen en ben ik gaan experimenteren met verschillende technieken. De afgelopen jaren heb ik uiteenlopende workshops gevolgd, zowel online als persoonlijke workshops bij kunstenaars. Door deze ervaring heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen waarin ik mezelf en mijn gevoel tot uiting kan laten komen.

Het schilderen van meisjes vind ik iedere keer weer een persoonlijke ervaring. Als moeder van twee dochters kan ik het speciale gevoel wat ze mij brengen hier helemaal in kwijt. Prinsessen, vlinders en regenbogen komen dan ook regelmatig terug, maar ook het gevoel van verbondenheid en vrijheid zijn daarin belangrijke thema’s.

Maak gratis kennis

Vul je e-mailadres in en ontvang direct toegang tot mijn online workshop Mindful Portrait. Daarnaast ontvang je regelmatige updates over Flow Painting.