Workshop Mixed media schilderen

Denk je dat je geen talent hebt om te kunnen schilderen? Kom naar deze workshop en laat je verrassen door de creativiteit die je in je hebt.

Leer hoe je over je obstakels heen kunt stappen en geniet van jouw creatieve proces. Vanuit plezier worden de mooiste schilderijen gecreëerd.

Laag voor laag gaat de magie voor je werken

Leer de mooiste en leukste mixed media technieken om jouw unieke schilderij te maken. Nog nooit geschilderd? In deze workshop leg ik je stap voor stap uit hoe je jouw creativiteit kunt laten stromen op het doek.

In mijn atelier vind je alle materialen waar je volop mee kan experimenteren: kwasten, vele kleuren verf, sjablonen, mediums, paletmessen, allerlei collage materiaal en nog veel meer.

Hier gaat je mixed media hart zeker sneller van kloppen.

Laag voor laag gaat de magie voor je werken. Laat je verrassen door de kleuren, vormen en patronen die ontstaan. Dit had je van tevoren nooit kunnen bedenken.
Kies de kleuren, vormen en materialen die jou aanspreken. Dit schilderij wordt uniek en helemaal van jou.

Ook zo benieuwd wat jouw creativiteit je zal brengen?

Reserveer direct een datum in de online kalender.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je iets nieuws gaat leren is het fijn als je meteen op weg geholpen wordt als het even niet lukt. Daarom werk ik met kleine groepen van maximaal 3 personen. Zo kan ik iedereen persoonlijke aandacht geven en ben je er zeker van dat je niet lang hoeft te wachten als je vragen hebt.

Mixed media schilderen workshop

Hoe ziet de dag eruit?

Na de koffie en thee beginnen we met een introductie, zodat we elkaar wat beter leren kennen. Ik deel graag mijn ervaringen met het schilderen en hoe ik geleerd heb om met perfectionisme om te gaan.

En dan gaat het schilderen beginnen. Waarschijnlijk heb je nog geen idee hoe je schilderij gaat worden en dat is ook precies de bedoeling. Bij de eerste lagen staan uitproberen en meegaan met de flow centraal. Kies de kleuren en materialen die je aanspreken en laat je verrassen door de effecten die ontstaan.

Vervolgens leg ik steeds meer technieken uit die je op je eigen manier gaat toepassen. Dit is geen workshop waarbij je een voorbeeld gaat namaken, hier maak je je kunstwerk helemaal zoals jij dat wilt.

Na de geheel verzorgde lunch werk je verder aan je schilderij en geef ik tussendoor allerlei tips. Ik loods je door de lastige fases heen, mocht je vastlopen. In deze fase is het duidelijker wat je schilderij gaat worden. Misschien houd je het abstract of is er een mooi beeld ontstaan. De details maken dit schilderij helemaal af.

Mixed media technieken
Mixed media schilderij deelnemer

Praktische info

 • Tijd: we starten om 10 uur en eindigen de dag om ongeveer 15 uur.
 • Plaats: Den Bosch
 • Prijs:
  2 personen: 190 euro per persoon
  3 personen: 140 euro per persoon
  VIP (workshop helemaal voor jezelf): 380 euro
  Materialen en lunch zijn inbegrepen.
 • Wanneer:
  Workshops kunnen gepland worden op een vrijdag of zaterdag.
  Reserveer direct een datum voor je groep.

  Heb je geen groep? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een datum in overleg.

Reserveer direct een datum in de online kalender.

Of je van jezelf vindt dat je kan schilderen of niet is helemaal niet belangrijk voor deze workshop. Stap voor stap ga je vanuit je gevoel aan de slag. Ik vond hem super leuk en ontspannend om te doen en als bonus heb ik kennisgemaakt met de verschillende technieken en materialen.

Maureen Jeltema

Over Ariska

Mixed media schilderen had mij al gegrepen lang voordat ik het aandurfde om zelf te gaan schilderen. Urenlang keek ik video’s van kunstenaars, maar als ik zelf probeerde te schilderen raakte ik al snel gefrustreerd en dacht ik dat ik geen talent had.

De omslag kwam in 2013 tijdens mijn opleiding tot counselor. Daar ontdekte ik dat zelfkritiek een obstakel is naar je ware zelf en daarmee je intuïtie en creativiteit blokkeert. Door me hiervan bewust te zijn, voelde ik me vrij om te schilderen en ben ik gaan experimenteren met verschillende technieken.

De afgelopen jaren heb ik uiteenlopende workshops gevolgd, zowel online als persoonlijk. Kunstenaars als Tracey Verdugo, Jenny Grant en Flora Bowley hebben mij enorm geïnspireerd. Door deze ervaring heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen waarin ik mezelf en mijn gevoel tot uiting kan laten komen.

Schilderen leert je om jezelf te zijn, zowel op het doek als in het leven. Creativiteit brengt je dichter tot jezelf en geeft bovenal veel plezier. Het is zonde dat nog zoveel mensen geloven dat ze onvoldoende creativiteit in zich hebben. Daarom deel ik graag mijn ervaringen en kennis in deze workshop om jou ook verder te helpen op je creatieve pad.

Ariska Keldermann-Simons

Maak gratis kennis

Vul je e-mailadres in en ontvang direct toegang tot mijn online workshop Mindful Portrait.

Wij respecteren je privacy, zie ons privacy statement. Je e-mailadres wordt gebruikt om je regelmatig inspiratie toe te sturen (max. 2x p/maand). Je kunt je op ieder moment uitschrijven.