Workshop Portret Schilderen - Den Bosch - Flow Painting

Workshop Portret Schilderen

Portretten schilderen moeilijk? Wanneer je een aantal basisprincipes kent zal ieder portret dat je maakt er levendig en realistisch uitzien.

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je een kleurrijk portret schilderij opbouwt. Na deze workshop kan jij ook de mooiste portretten schilderen.

Direct Aanmelden
Mixed media portretten - Ariska Keldermann-Simons

Wil je ook sprankelende portretten leren schilderen?

Tijdens de workshop portret schilderen leer ik jou stap voor stap hoe je een krachting en aansprekend portret kan schilderen waar de kleuren van afspatten!

Het lijkt misschien heel ingewikkeld om een portret te maken, maar als je een aantal basisprincipes weet zal je verbaasd zijn hoe goed je het kan.

Ik begrijp maar al te goed hoe spannend het is om iets creatiefs te maken. Vaak denken mensen dat ze geen talent hebben en daarom er niet aan moeten beginnen. Dit heb ik zelf ook jarenlang gedacht, maar ik ben erachter gekomen dat het vooral onze gedachten zijn die onze creativiteit blokkeren. In mijn workshops besteed ik hier uitgebreid aandacht aan en leer ik je omgaan met perfectionisme en onzekerheid.

Na deze dag heb je een uniek portret gemaakt en heb je een dosis geweldige inspiratie om je creativiteit nog verder te laten opbloeien.

Rosa - Mixed media portret schilderij - Ariska Keldermann-Simons

Wat ga je leren?

Deze dag leer je hoe je laag voor laag een portret opbouwt. Van achtergrond tot details van het gezicht. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als je de basis van een portret weet zal je versteld staan van wat je kan. Het volgende komt aan bod:

 • Het maken van een boeiende achtergrond
 • De verhoudingen in een portret
 • Opbouw van het gezicht
 • Veel aandacht voor het schilderen van de ogen (met deze tips laat je je ogen echt sprankelen)
 • Diepte geven aan het gezicht met schaduw en licht
Workshop portret schilderen - gezicht detail

Stap voor stap begeleid ik je door het proces met veel ruimte voor jouw eigen ontwikkeling.

Ook staan we stil bij het omgaan met frustratie wat bij ieder schilderproces om de hoek komt kijken. Vaak willen we het zo goed doen dat er frustratie ontstaat als het resultaat nog niet is wat je in gedachten had.

Tijdens deze workshop leer je dat dit onderdeel is van ieder creatief proces en hoe je hiermee om kunt gaan. Wanneer je dit eenmaal doorhebt staat niets je in de weg om geweldige portretten te gaan maken.

Reserveer direct jouw workshop Portret Schilderen

Ja, ik doe mee

Hoe ziet de workshop Portret Schilderen eruit?

Na de koffie en thee beginnen we met een introductie, zodat we elkaar wat beter leren kennen. Ik deel graag mijn ervaringen met het portret schilderen en hoe ik geleerd heb om met perfectionisme om te gaan.

En dan gaat het schilderen beginnen. Ik laat je stap voor stap zien hoe je een portret opbouwt. Met behulp van de handige werkbladen kan je eenvoudig meedoen. We bouwen het stap voor stap op zodat je steeds weet wat je moet doen.

Na de geheel verzorgde lunch werk je verder aan je schilderij en geef ik tussendoor allerlei tips. Ik loods je door de lastige fases heen, mocht je vastlopen.

Aan het eind van de workshop Portret Schilderen ga je met een prachtig schilderij weer naar huis.

Portret Schilderen deelnemer

Praktische Info

 • Tijd: we starten om 10 uur en eindigen de dag om ongeveer 15:30 uur.
 • Plaats: Den Bosch
 • Lunch en materialen zijn inbegrepen.

Open Aanmelding

Kies een van onderstaande data waarop je zou willen aansluiten bij de workshop.

Wanneer:

 • vrijdag 8 september 2023

Prijs: 155 euro

Aanmelden

Vriendinnendag

Neem je vriendin(nen), buurvrouw of moeder mee en kies de datum die jullie past.

Wanneer: op een vrijdag of zaterdag, kies in de online agenda de datum die jullie het beste past.

Prijs:

 • 2 personen: 190 euro per persoon
 • 3 personen: 155 euro per persoon
Datum reserveren

VIP-dag

Een creatieve ontspannen dag, helemaal voor jezelf. 1-op-1 begeleiding voor jouw creatieve project.

Wanneer: op een vrijdag of zaterdag, kies in de online agenda de datum die jou het beste past.

Prijs: 380 euro

Aanmelden

Ervaringen

“Een super leuke en interessante workshop! Je krijgt inzicht in verhoudingen en per stap informatie over wat je waarom doet en waar je op kan letten. Als je het even niet meer ziet zitten, krijg je weer goede tips om weer door te gaan!”
- Marloes Pompe - van Kuijk
“Het is een ontspannen dag met een verrassend mooi resultaat. Door de goede tips en stap voor stap opbouw is het zelfs voor beginners een fantastische ervaring! Ik ben heel blij met mijn allereerste geschilderde portret. Ik heb nu vertrouwen dat ik kan schilderen en heel veel zin om nog meer te gaan creëren. En een topdag samen met m’n moeder bij Ariska!”
- Kitty van Asten
“Een aanrader om eens op een bijzondere manier een portret te schilderen. Door deze workshop heb ik nog meer creatieve ideeën opgedaan.”
- Corine van Zandwijk

Over Ariska

De drang om te schilderen heeft altijd al in me gezeten. Toch duurde het jaren voordat ik het aandurfde een schilderij te maken.

Soms probeerde ik wel wat, maar steeds raakte ik gefrustreerd en stopte er weer mee. Mijn conclusie was dat ik gewoon geen talent had.

Dat veranderde toen ik een compleet nieuw inzicht opdeed: Of je kan schilderen of niet heeft helemaal niets met talent te maken.

Iedereen heeft een enorme bron van creatieviteit in zich. Maar doordat we zo gewend zijn om resultaten te beoordelen als goed of fout is onze creativiteit geblokkeerd geraakt. Perfectionisme is in veel omgevingen de norm en daardoor weten we niet beter.

Met dit inzicht kon mijn creativiteit weer gaan stromen en maakte ik met vallen en opstaan schilderijen waar ik zelfs stiekem best wel trots op was. Ik hing ze op in de huiskamer en merkte dat mensen daar positief op reageerden.

Ik leerde daar een belangrijke les van: Door je gevoelens te omarmen terwijl je schildert en de focus op het resultaat los te laten, dan komen daar schilderijen uit voort die andere mensen ook raakt in hun gevoel.

Onbewust laat de stukjes van jezelf zien in je schilderij en die kwetsbaarheid maakt je kunst authentiek. En authenticiteit is vele malen mooier dan schilderijen die gemaakt zijn om aan bepaalde regels en verwachtingen te voldoen.

Nu ik deze manier van schilderen heb ontdekt, geniet ik ervan om laag voor laag een portret te laten ontstaan. Nieuwsgierig naar wat er tevoorschijn zal komen.

Ik deel mijn manier van werken graag met anderen. Wil je met mij meedoen en zien welke creativiteit er in jou leeft?

Ariska Keldermann-Simons

Reserveer direct jouw workshop Portret Schilderen

Ja, ik doe mee

Veel Gestelde Vragen

Ik heb nog nooit geschilderd, is de workshop Portret Schilderen wel geschikt voor mij?

Jazeker, voor deze workshop heb je geen schilder ervaring nodig. Ik leg je alles stap voor stap uit en omdat de groepen klein zijn heb ik voldoende tijd om je te helpen.

Ik wil deze workshop met vriendinnen volgen. Kan dat ook?

Ja dat kan, deze workshop is perfect voor een gezellige vriendinnendag. Dit kan al vanaf twee deelnemers en je kan daarbij zelf een dag kiezen (op een vrijdag of zaterdag). Via de online kalender kunnen jullie een dag naar keuze reserveren.

Mindful Portrait - Gratis mixed media workshop

Maak gratis kennis

Leer in 4 stappen een mixed media portret schilderen
Optin - inline
Wij respecteren je privacy, zie ons privacy statement. Je e-mailadres wordt gebruikt om je regelmatig inspiratie toe te sturen (max. 2x p/maand). Je kunt je op ieder moment uitschrijven.