Podcasts voor kunstenaars en creatieven - Flow Painting

Podcasts voor kunstenaars en creatieven

Je kan inspiratie vinden op allerlei visuele kanalen zoals Pinterest, maar heb je wel eens aan een podcast gedacht? Deze drie podcasts laten je creatieve flow zeker weer stromen.

Door: Ariska Keldermann-Simons

Al jaren luister ik naar verschillende podcasts. Het is een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen of iets nieuws bij te leren. Meestal luister ik tijdens een wandeling of bij het opruimen van mijn studio. Win-win dus!

Dit is mijn top 3 favoriete podcasts, naar deze keer ik steeds weer terug. Ik hoop dat ze jou ook veel inspiratie zullen geven.

1: Art Juice – Louise Fletcher & Alice Sheridan

Een wekelijkse podcast waar ik steeds weer naar uitkijk. Louise en Alice bespreken iedere aflevering een bepaald thema. Dit doen ze op een hele open en eerlijke manier, alsof je er als vriend naast zit. Ze bespreken hun eigen dilemma’s en geven een positieve draai aan datgene waar ze mee worstelen. Ook alle leuke momenten die ze meemaken en hun inspiraties delen ze. Zo krijg je een inkijkje in hun kunstenaarsleven.

Deze podcast leert mij steeds weer dat bij kunstenaars waar ik naar opkijk ook niet alles vanzelf gaat. Hun positieve adviezen en meningen helpen je als creatieveling zeker verder.

https://alicesheridan.com/podcast/

2: Magic Lessons – Elizabeth Gilbert

Naar aanleiding van haar boek ‘Big Magic’ (must read!) heeft Elizabeth Gilbert twee series opgenomen van deze podcast, met in totaal 21 afleveringen. Allemaal stuk voor stuk een pareltje.

Iedere aflevering belt ze met iemand die op de een of andere manier vast zit met een creatief project. Sommigen twijfelen of ze er wel aan moeten beginnen, terwijl anderen niet goed weten hoe ze het af kunnen maken. Liz weet met haar prachtige woorden altijd de kern van het probleem inzichtelijk te maken. Daarnaast belt er iedere aflevering een andere vakgenoot in die zijn of haar visie geeft over het creatieve project van de beller.

Na het luisteren van deze podcast zal je geen moment meer wachten om je eigen creatieve project tot leven te laten komen!

https://www.elizabethgilbert.com/magic-lessons/

3: The Creative Superheroes – Andrea Scher

Alleen al de naam is superleuk, vind je niet? Andrea interviewt allerlei bekende creatieve mensen. O.a. mijn favoriete kunstenaars Flora Bowley en Tracy Verdugo komen aan het woord, maar ook mensen als Chris Guillebeau, Keri Smith en SARK. Een gevarieerde podcast waar je steeds weer nieuwe ideeën op kunt doen.

https://www.andreascher.com/podcast/

Heb jij ook podcast tips over creativiteit of persoonlijke ontwikkeling? Laat het me hieronder weten, ik ben altijd op zoek naar nieuwe podcasts!

Mindful Portrait - Gratis mixed media workshop

Maak gratis kennis

Leer in 4 stappen een mixed media portret schilderen
Optin - inline
Wij respecteren je privacy, zie ons privacy statement. Je e-mailadres wordt gebruikt om je regelmatig inspiratie toe te sturen (max. 2x p/maand). Je kunt je op ieder moment uitschrijven.